08-748 00 15
Vardagar 09.00 - 17.00

Brollopstips

 

Att gifta sig i Karibien är lätt och smidigt att arrangera, vilket är en av anledningarna till att det blivit så populärt. Vi på Deluxe Vacations är ledande inom branschen på att organisera bröllop i Karibien. Våra kunniga medarbetare hjälper er inte bara att hitta rätt destination utan även med de procedurer som gäller för vigseln på er destination! Oftast behövs bara dokument som visar att man är fri att gifta sig och något som styrker identitet och hemvist.

Hur går bröllopen till?

Minst tre dygn före vigseln brukar brudparet behöva vara på plats. På ert hotell får ni träffa er bröllopskoordinator.

Med denne går ni igenom programmet och beställer eventuell extra service, som exempelvis videofilmning. Givetvis är ni välkomna att ta med er bröllopsgäster om ni väljer att vara omgivna av nära och kära denna oförglömliga stund.

Ceremonierna är borgerliga, men vigselceremoniernas utformning varierar från destination till destination. Eftersom öarna är olika sinsemellan varierar också vigselbestämmelserna.

Ni bestämmer det mesta själva, men det finns också resmål där det finns regler som styr var vigseln ska äga rum, exempelvis i stadshuset eller kyrkan. Fråga oss på Deluxe Vacations om vad som gäller på er drösmestination!

Boka bröllopsdatum

Era önskemål angående bröllopsdatum framförs till hotellet och de lokala myndigheterna. Vanligtvis måste ni vara 3 arbetsdagar på plats/ön före vigseln.

OBS! Bröllopsdatum och tid kan ändras i sista stund ifall domaren fär förhinder.Vi rekommenderar att man väntar med att gravera in datum i ringarna tills man kommit hem.

Lagligt vigselbevis

Ni bestämmer önskat hotell, resedatum, samt datum och tid ni önskar gifta er. Sedan skickar vi er ett formulär att fylla i.

Vi bekräftar er bröllopsresa, bröllopsdatum och tid.

Ni beställer de nödvändiga dokumenten från Skatteverket.

Ni skickar kopior på dessa dokument till oss.

Vid ankomst till hotellet träffar ni bröllopskoordinatorn och går igenom hela programmet, väljer plats för bröllopet samt beställer eventuell extra service som t ex video, hårfrisörska, manikyr samt dekorationer.

Vad kostar det hela?

Paket med flyg, hotell (all-inclusive), transfers och bröllopskostnader varierar från hotell till hotell och beror på säsong. I dagsläget får man mest för pengarna på prisvärda Jamaica och Dominikanska Republiken. De flesta av våra kunder väljer att ge oss en budget för deras bröllopsresa så att vi kan skräddarsy olika alternativ.

Vad brukar krävas i form av dokument?

Exakt vilka dokument som krävs varierar från destination till destination. Följande brukar dock behövas:

- Personuppgifter om brudparet, adress, telefon (hem och arbete), yrken samt önskat bröllopsdatum och tid.

- Kopia på pass

- Personbevis (med bägge föräldrarnas namn och yrken)

- Om aktuellt: slutliga skilsmässohandlingar, dödsintyg för tidigare maka/make, adoptionshandlingar eller intyg om eventuella namnändringar

- Äktenskapscertifikat

Dokument som personbevis och äktenskapscertifikat beställs från Skatteverket. Observera att många länder kräver att dokumenten översätts och legaliseras genom stämpel från respektive ambassad/konsulat. Skatteverket kan skicka de beställda dokumenten på engelska vid behov.

Ni fyller i och skriver under ett formulär Ni får av oss, och bifogar kopior på de aktuella dokumenten. Vi behöver dessa minst ca. 60 dagar innan vigseln. Nu kan Ni bara se fram emot ert romantiska bröllop i det tropiska Karibien!

Några kom-ihåg

Var ute i god tid! Kopior av de aktuella handlingarna måste skickas till oss minst 45 dagar innan bröllopsdatum (90 dagar på Curacao).

Ni ta med originalhandlingarna (ibland översatta till engelska/spanska/nederlänska) med er när ni reser.

Planera bröllopsklädseln efter vädret! Det kan bli mycket varmt i Västindien.

Beställ gärna videofilmning av bröllopet så att ni får ett minne med er hem…

OCH - när Ni kommer hem, glöm inte att registrera er hos Skatteverket som gifta.

 

Populära Hotell

Semestertyper