BROLLOPSTIPS

Att gifta sig i Karibien är lätt och smidigt att arrangera, vilket är en av anledningarna till att det blivit så populärt. Vi på Deluxe Vacations är ledande inom branschen på att organisera bröllop i Karibien. Våra kunniga medarbetare hjälper er inte bara att hitta rätt destination utan även med de procedurer som gäller för vigseln på er destination! Oftast behövs bara dokument som visar att man är fri att gifta sig och något som styrker identitet och hemvist.

Hur går bröllopen till?

Minst tre dygn före vigseln brukar brudparet behöva vara på plats. På ert hotell får ni träffa er bröllopskoordinator.

Med denne går ni igenom programmet och beställer eventuell extra service, som exempelvis videofilmning. Givetvis är ni välkomna att ta med er bröllopsgäster om ni väljer att vara omgivna av nära och kära denna oförglömliga stund.

Ceremonierna är borgerliga, men vigselceremoniernas utformning varierar från destination till destination. Eftersom öarna är olika sinsemellan varierar också vigselbestämmelserna.

Ni bestämmer det mesta själva, men det finns också resmål där det finns regler som styr var vigseln ska äga rum, exempelvis i stadshuset eller kyrkan. Fråga oss på Deluxe Vacations om vad som gäller på er drösmestination!

Intresseanmälan

Smekmånad på Maldiverna?

klicka på bilden nedan

Boka bröllopsdatum

Era önskemål angående bröllopsdatum framförs till hotellet och de lokala myndigheterna. Vanligtvis måste ni vara 3 arbetsdagar på plats/ön före vigseln.

OBS! Bröllopsdatum och tid kan ändras i sista stund ifall domaren fär förhinder.Vi rekommenderar att man väntar med att gravera in datum i ringarna tills man kommit hem.

Lagligt vigselbevis

Ni bestämmer önskat hotell, resedatum, samt datum och tid ni önskar gifta er. Sedan skickar vi er ett formulär att fylla i.

Vi bekräftar er bröllopsresa, bröllopsdatum och tid.

Ni beställer de nödvändiga dokumenten från Skatteverket.

Ni skickar kopior på dessa dokument till oss.

Vid ankomst till hotellet träffar ni bröllopskoordinatorn och går igenom hela programmet, väljer plats för bröllopet samt beställer eventuell extra service som t ex video, hårfrisörska, manikyr samt dekorationer.

Vad kostar det hela?

Paket med flyg, hotell (all-inclusive), transfers och bröllopskostnader varierar från hotell till hotell och beror på säsong. I dagsläget får man mest för pengarna på prisvärda Jamaica och Dominikanska Republiken. De flesta av våra kunder väljer att ge oss en budget för deras bröllopsresa så att vi kan skräddarsy olika alternativ.

Vad brukar krävas i form av dokument?

Exakt vilka dokument som krävs varierar från destination till destination. Följande brukar dock behövas:

– Personuppgifter om brudparet, adress, telefon (hem och arbete), yrken samt önskat bröllopsdatum och tid.

– Kopia på pass

– Personbevis (med bägge föräldrarnas namn och yrken)

– Om aktuellt: slutliga skilsmässohandlingar, dödsintyg för tidigare maka/make, adoptionshandlingar eller intyg om eventuella namnändringar

– Äktenskapscertifikat

Dokument som personbevis och äktenskapscertifikat beställs från Skatteverket. Observera att många länder kräver att dokumenten översätts och legaliseras genom stämpel från respektive ambassad/konsulat. Skatteverket kan skicka de beställda dokumenten på engelska vid behov.

Ni fyller i och skriver under ett formulär Ni får av oss, och bifogar kopior på de aktuella dokumenten. Vi behöver dessa minst ca. 60 dagar innan vigseln. Nu kan Ni bara se fram emot ert romantiska bröllop i det tropiska Karibien!

Några kom-ihåg

Var ute i god tid! Kopior av de aktuella handlingarna måste skickas till oss minst 45 dagar innan bröllopsdatum (90 dagar på Curacao).

Ni ta med originalhandlingarna (ibland översatta till engelska/spanska/nederlänska) med er när ni reser.

Planera bröllopsklädseln efter vädret! Det kan bli mycket varmt i Västindien.

Beställ gärna videofilmning av bröllopet så att ni får ett minne med er hem…

OCH – när Ni kommer hem, glöm inte att registrera er hos Skatteverket som gifta.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Dubai & Mauritius

Efter 14 härliga dagar i paradiset är vi nu åter hemma.
Hotellet, stranden, vädret, maten och inte minst er service var toppen!
Helt fantastiskt att ha hela familjen samlad kring mig i värmen på min 50 års dag. Vi kommer att tala varmt om er!

Lisa med familj
Maldiverna

Hej, vi har precis kommit hem från en fantastisk semester på Maldiverna, Holiday Island Resort. Det här varit helt fantastiskt, underbart ställe som vi gärna återkommer till och allt har fungerat toppen! Jag ville bara säga TACK för en superbra resa från första kontakten med er till hemkomsten. Vi kommer varmt rekommendera er till vänner o bekanta och kommer själva boka nästa resa genom er. Sitter och kollar på NY/ Jamaica!

Juliet
 St: Lucia

Jag vill tacka Deluxe Vacations för att de hjälpte oss välja ett underbart ställe där vi kunde ha vårt bröllop och smekmånad! Det var helt obeskrivligt! Vi hade allt vi behövde för att känna oss speciella! Underbart klimat, natur och atmosfär! Ett värdigt minne för livet!

Ivana & Enis
Jamaica

En helt underbar och oförglömlig bröllopsresa. vackert väder och underbara människor. Vad mer kan man önska sig? Vi gifte oss verkligen i PARADISET och vi vill tacka Deluxe Vacations för deras varma och professionella service! Utan er hade det hela inte varit lika smidigt!

Tuva & Tommy
Kuba
Nyss hemkommen efter två veckor i Kuba vill jag tacka er för hjälpen med bra upplägg på resan. Jag har rest med mina två vuxna barn och upplägget med kultur, historia etc. i en  vecka och en vecka med sol, bad och chill, var perfekt! Allt har fungerat jättebra; transfer, boende, väldigt engagerade guider i alla tre städerna vi besökte och bra casas. Guiderna hade lite olika infallsvinklar i det de berättade: i Havanna var det mycket arkitektur, i Cienfuegos berättade vår guide mycket om människornas levnadsvillkor och i Trinidad blev det tre och en halv timme om Kubas historia, ända från 1400-talet fram till nutid. Efter denna innehållsrika vecka var det skönt med avkoppling i Varadero!

Särskilt tack för överraskningen Andrew! Pepe på Casa Pepe y Isabel i Cienfuegos,  överlämnade en flaska Havanna Club Anejo Anos och gratulerade vid frukosten den 14/2. Jag tror jag fick en kindkyss också!

Kämpar just nu med jet-lag men för övrigt är både jag och mina barn helnöjda med resan. kommer att rekommendera Deluxe vacations till mina vänner.
Marie med familj
Punta Cana

Vi var verkligen jättenöjda med hotellet! (Punta Cana Princess) Det var verkligen god mat som ni sa, några kilon gick man säkert upp…haha! Men vilken härlig värme! Här oroade jag mig för regnperioden, men jag tror det regnade 15 minuter sammanlagt på två veckor. Temperaturen låg på minst 30 grader varje dag! Tack för all hjälp med våra frågor!

Stefan och Viktoria
Curacao

Underbara Curacao är vår lilla pärla på jorden, loved it! Vi kommer tillbaks.

Sven & Gun
Aruba

Vill tacka er för allt som ni ordnat med inför våran resa och vårt vigsel på Aruba. Robert är en fantastisk person, trevlig och proffsig. Han såg till att vi fick det bröllop som vi ville ha – enkelt och naturligt. Middagen på Matthews restaurang var också precis så lättsam och trevlig som vi vill ha. Kan verkligen rekommendera både er och honom för andra.

Camilla

VARFÖR VÄLJA OSS?

Hos oss får du den resa du verkligen förtjänar. Vi kan våra resmål och lyssnar på dig för att ta fram resa du alltid drömt om. Vi svarar dig alltid snabbt på telefon och mail.

Prisförfrågan