08-748 00 15
Vardagar 09.00 - 17.00

Den perfekta kubanska rundresan

fr. 19.900:- Skräddarsytt förslag

Därför reser man med oss.

Vi är din Kuba-specialist.

Upplev genuina Kuba nu innan förvandlingen sker.

Med dina önskemål gör vi resan unik till bästa pris.Res till Kuba nu!
Förändringens tid har börjat på Kuba, det är nu man ska uppleva historiens vingslag. Åk i de färgglada bilarna lyssnandes på den genuina musiken, se Hemingways favoritställen där han njöt av romdrinkar och köp en tjock cigarr... Kuba har sagolik natur och underbara stränder. Kombinera allt på en rundresa. Vi kan Kuba. 

En större karta över Kuba finns här


     

Priset är per person, gäller 1/5 - 15/6 och avser nedan program

14 nätters paketresa (flyg, hotell, transfers, utflykter)

- Flyg t/r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
- Transfer från Havanna flygplats till Havanna hotell
- 3 nätter med frukost på hotell i Havanna
- Stadsrundtur i i amerikanska bilar i Havanna
- Sightseeing promenad i Havannas Gamla stadsdel
- Lunch på en traditionell kubansk restaurang
- Transfer från Havanna till Cienfuegos
- 2 nätter med frukost på hotell/privat hus i Cienfuegos
- Stadstur i Cienfuegos
- Transfer från Cienfuegos till Trinidad
- 2 nätter med frukost på hotell/privat hus i Trinidad 
- Stadstur i Trinidad
- Transfer från Trinidad till Varadero
- 7 nätter all inclusive i Varadero på Hotel Club Kawama*** eller liknande hotell
- Transfer från Varadero till Havanna flygplats

NOTERA - Mer detaljerad information angående vad du kan se och göra i varje stad på rundresan är här.

Havanna
Havanna Kubas huvudstad är den största staden i Karibien. Detta är en av de mest kulturrikaste städerna i världen. Stadens storslagna koloniala förflutna ser man överallt bla ,slott, katedraler, herrgårdar och museer. Den historiska stadsdelen Vieja Habana (Gamla Havanna) finns på  Unescos världsarvslista, med över 900 landmärken, inklusive presidentpalatset och katedralen.

Cienfuegos
Cienfuegos är en charmig stad belägen på bukten med samma namn. Dess pittoreska nautiska läge har förtjänat dess titel, "Pearl of the South" (söders pärla). Den unika kulturen i Cienfuegos tillskrivs dess franska anor. Stadshöjdpunkter som är arkitektoniskt viktiga är en grupp av byggnader som deklarerats en UNESCO: s världsarvslista 2005. Missa inte att besöka fantastiska Cultural Centre, ett palatsliknande hem som nu är värd för aktiviteter efter skolan som dans och musik för lokala studenter. 

Trinidad
Det är lätt att se varför Trinidad har kallats "museum staden Kuba." Den minutiöst bevarade staden erbjuder ett fönster till det förflutna, från spretande koloniala palats och torg till rester av sockerbruk och slav baracker från en annan era. Njut av den rika spanska koloniala arkitekturen genom att ta en promenad genom de pittoreska kullerstensgatorna i denna mycket promendavänliga stad. Trinidad grundades 1514, och kom med på Unescos världsarvslista 1988.

Varadero
Vissa kallar Varadero Beach världens största strand, och det är lätt att förstå varför. Den glittrande vita sand, svala tropiska vindar och det lugna Atlantvattnet. Här finns alla typer av allinclusive hotell endast för vuxna eller familjevänliga. För den som söker äventyr, är Varadero väl rustat för att hantera nästan alla vattensporter du kan tänka dig, från dykning & segling till att simma med delfiner.


Priset är per person del i dubbelrum och är baserad på flygets lägsta pris ekonomiklass från Stockholm (lågsäsong). Hotellen i vårt program kan ändras till liknande standard baserat på tillgänglighet.

Vad ingår i resans pris?

Flyg Sverige-Havanna t/r. 

Engelsktalande specialistguider.

Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard.

Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet.

Måltider beskrivna i programmet.

Inträdesavgifter under utflykter beskrivna i programmet.

Flygskatter och bränsletillägg.

All transfers.
 

Vad ingår ej i resans pris?

Flygplatsskatt (f n CUC 25, betalas vid utresa ur Kuba)

Måltider utöver de nämnda i programmet

Egna utgifter

Eventuell dricks till lokala guider och chaufförer
 

Dag 1 - HAVANNA

Privat transfer från Havanna Flygplats till hotell eller pvivat hus i Havanna. 

Dag 2 - HAVANNA

Frukost. 9.00 Guiden hämtar på hotellet. Panorama rundtur med gamla amerikanska bilar. Vy över Malecon - strandpromenaden och tunneln under viken Vedado området med Cementerio de Colon vyer och Revolution square.På vägen kommer du att se universitetet i Havanna, trappan och Alma Mater statyn La Rampa, den kända Coppelia glassbaren, Yara Biograf och Havanna Libre Hotell. Därefter fortsätter man mot  moderna Havanna & passerar bla 5th Ave Rundturen avslutas i  gamla Havanna. 

Stadsrundtur i gamla Havanna med en promenad på ca 2 ½ timme specialiserad guide på engelska medföljer. Ni kommer att se Main Square, katedralen, San Francisco de Asis och Gamla torget. Guiden kommer att ge all information om Havannas historia. Lunch i Bodeguita del Medio där Hemingway drack sin dagliga Mojito. Menyn innehåller: Välkomstdrink Mojito, förrätt, huvudrätt (fläsk, kyckling eller fisk), ris, bönor, sallad, efterrätt och kaffe.

Dag 3 - HAVANNA

Frukost. På egen hand i Havanna.

Dag 4 - CIENFUEGOS

Frukost. 8.40 Buss till Cienfuegos. Boende på Hotel Jagua***.

Dag 5 - CIENFUEGOS

Frukost. 9.00 Stadstur i Cienfuegos. Hämtning vid hotellet. Promenad i parken Marti, med utsikt över Triumfbågen som byggdes av arbetarna på sjuttonhundratalet. Sightseeingtur i  Immaculate Concepcion katedralen.  Kulturell utställning av lokala konstnärer. Utsikt över det äldsta huset i byn, hem för grundaren av staden, därav namnet, grundarens hus. Kort paus vid Meson El Palatino. Fortsatt rundvandring på  Boulevarden, tills Paseo del Prado som  är den längsta boulevarden på Kuba. Återresa till hotellet. Boende på Hotel Jagua.

Dag 6 - TRINIDAD

Frukost 13.00 Buss till Trinidad. Boende i Privat Hus i Trinidad (frukost).

Dag 7 - TRINIDAD

Frukost. Dagen fri för att utforska Trinidad på egen hand.

Dag 8 - TRINIDAD/VARADERO

Frukost. 9.00 Stadstur i Trinidad. Avgång från hotell (i Peninsula Ancon) i luftkonditionerad buss med guide service. Stanna för att njuta av utsikten över San Luis Valley, Escambray-bergen och Karibiska havet. Transfer till den moderna delen av staden med ett besök på "Casa del Alfarero" med den bästa  trinitarkeramiken. Vidare till Historiska centrumet, vandring på en av de viktigaste gatorna där du kan beundra byggnader och stora torgen i staden, bland vilka inkluderar Plaza Mayor och Plaza del Jigue. Besök på  ett lokalt museum. BSedan ett bseök på Bar Canchanchara för att smaka den typiska drycken i staden. Egen  tid  på lokal  hantverksmarknad. Åter till hotellet. Sedan privat transfer till Varadero via Santa Clara (3 timmars besök i staden med bl. a. Che Guevara Memorial plats) Boende på All-Inclusive strandhotellet Grand Caribe Club Kawama***

Dag 8 – Dag 15 - VARADERO

Dag 15 - Hemresa

Transfer till Havanna Flygplats.

OBS! ändringar i programmet kan förekomma. 


FLYGINFORMATION

Flyg med Air France eller KLM. 
Stockholm eller Göteborg till Paris

Paris till Havanna
Havanna till Paris
Paris till Stockholm eller Göteborg

 

Pass och visum

Giltigt pass krävs. Har ni inte svenskt pass, då måste ni kontakta Kubas Ambassad i Stockholm.

Visum behövs och vi ordnar det åt er.

RESEGARANTI: Enligt lagen för paketresor har vi ställt den erforderliga Resegarantin genom Kammarkollegiet. 

ANMÄLNINGSAVGIFT: 1.000:-/vuxen

Bildgalleri

Popular Erbjudanden

Semestertyper