08-748 00 15
Vardagar 09.00 - 17.00

Gratis offert

*= obligatorisk

Rundresa på Kuba

 Havanna


1. Upptäck det gamla och centrala Havanna. Det görs bäst till fots. Lägg några timmar eller en heldag på var och ett av områdena (beroende på hur många dagar du har). Gamla Havanna är ett himmelrike för turister. Det vanligaste språket som talas är engelska, men det är en del av upplevelsen.

2. Upptäck förorterna. Det finns två färjor som avgår var 20onde minut från gamla Havanna och tvärs över hamnen. Den ena går till staden Casablanca och den andra går till staden Regla. Båtresorna tar ungefär 15 minuter. 

Casablanca är en liten stad. Den huvudsakliga anledningen att människor åker hit är för att det finns en tågstation och för att det finns fantastiska utsiktspunkter med vyer över hela Havanna, tvärs över hamnen.

Regla är en trevlig, autentisk kubansk stad. Det finns några huvudgator och gott om ställen att äta Street Food. Det är ett trevligt ställe att besöka och det är nästan inga turister alls.

3. Du måste promenera längs Malecon (strandpromenaden) på kvällen. Den bästa delen är i närheten av hörnet till 23dje gatan. På varma kvällar verkar det som om hela staden befinner sig på strandpromenaden. Du kommer att träffa alla möjliga typer av människor i det här området. Det är en del av att upptäcka Havanna och det är ett säkert område.

4. Det finns många vackra marknader i Havanna. Om du tycker om att äta färsk frukt och grönsaker så kan du hitta alla möjliga lokalt odlade grönsaker på marknaderna.

5. Kubanerna tycker om att ta ett snacks på vägen och Havanna är fullt av gatukök och matstånd. All mat ser underbar ut. Du kan spendera en hel dag med att bara gå runt och smaka på olika saker. Från friterad deg fylld med marmelad eller ost, till typiska kubanska smörgåsar, glass, fruktdrinkar, eller till och med hela rätter med stekt fläsk, ris och sallad i frigolitlådor. Det är både gott och billigt.
 
Cienfuegos


Cienfuegos historiska stadskärna är inramad av vacker fransk arkitektur och det finns inte något liknande i hela landet. Vi rekommenderar att du spenderar minst en eftermiddag med att upptäcka denna vackra plats som sedan 2005 är ett UNESCO världsarv.

1. Börja med att titta på Cienfuegos Boulevard, den längsta på Kuba och lägg extra märket till de vackert målade fasaderna. Snurra runt på det underbara torget Jose Martí och insup stämningen runt de viktiga historiska monumenten.  

2. Den unika Arco de los trabajadores (triumfbåge) tillägnades den kubanska frihetskampen. Strosa längs de soliga gatorna i staden och missa inte den spektakulära babyblå byggnaden på västra sidan av parque Martí. Det är det före detta Palacio Ferrer, designat av den lokala arkitekten Donato Pablo Carbonell, som stod färdigt 1918.

3. I den södra delen av parken ligger det stora Palacio de Gobierno, regeringspalatset. Det utgår ingen avgift för att besöka det.

4. Besök Teatro Tomas Terry. Den här charmiga teatern i italiensk stil ligger på den norra sidan av Parque Jose Martí och är en av tre folkliga teatrar på Kuba. Den blev ett nationellt monument 1987 och vann priset Award of Conservation 2008.

5. Besök den magnifika katedralen ”Nuestra Señora de la Purísima Concepción”. Gå in i den här underbara katedralen, som ligger mittemot parken Martí i Cienfuegos. Byggnaden som är från 1869 har häpnadsväckande franska glasfönster.


 Trinidad


1. Det pittoreska Plaza Mayor ligger i Trinidads historiska centrum och är ett perfekt ställe att starta en sightseeingtur i staden. Många av Trinidads mest populära turistattraktioner ligger på eller nära Plaza Mayor. Bland dem stadens fascinerande historiska museum, den kända kyrkan Parroquial de la Santisima Trinidad såväl som andra museum och arkitektoniska pärlor. 

2. Trinidads historiska museum ligger i det neoklassiska Palacio Cantero. Det är byggt under tidigt artonhundratal och har en grandios känsla rakt igenom, med sina italienska ekgolv och stora salar. På museet kan du uppleva Trinidads historia och dess omgivningar.

3. På den övre delen av Plaza Mayor ligger kyrkan Iglesia Parroquial de la Santisima och dess enkla solblekta neoklassiska fasad döljer skatterna som finns på insidan. Det är Kubas största kyrka och den har en väldigt dyrkad staty som är känd som det heliga korset eller Senor de la Vera Cruz.

4. Ungefär 12 kilometer söder om Trinidad, på Ancon-halvön ligger Playa Ancon, vilket är en av de finaste stränderna på Kubas sydkust. Precis utanför stranden glittrar ett korallrev och den 4 kilometer långa vita sandstranden har kristallklart vatten i drömlika blåa toner.

5. Ett tydligt landmärke i Trinidad är Iglesia y Convento de San Francisco med sitt vackra gulgröna klocktorn och sin rika historia. Det byggdes 1813 av Franciskanermunkar och det före detta klostret förvandlades till en lokal kyrka i mitten av 1800-talet. Senare gjordes det om till ett fängelse och därför blev mycket rivet under 1920-talet.  

6. Casa de Aldeman Ortiz är ett kolonialpalats från 1809 som från början byggdes till Ortiz de Zuniga, slavhandlare och borgmästare i Trinidad. Nu för tiden ligger här Galeria de arte, ett galleri och konstskola som har tavlor till salu. Till största delen är det modern kubansk konst.

Blått och gult: Många delar av Trinidad är målade i pastellfärger, vilka lyckas vara både starka och dämpade.
 


 Varadero


1. Det finns ett stort antal butiker i staden. Men marknaderna som ligger utspridda i hela Varadero bjuder på en intressantare upplevelse. Oavsett om du vill ha traditionell mat, souvenirer eller kläder, så kan du hitta det på marknaderna. Priserna är oftast utsatta men det går att pruta för att få ner priset. Om du har begränsad tid så är den bästa marknaden kanske den som ligger vid Beatles Bar på 1 St Ave och Calle 59, Varadero.

2. Besök Museo Municipal och titta på staden från när den grundades runt 1555. Följ dess historia som en strategisk plats under den spanska kolonisationen till vad som nu är Kubas mest populära strand. Museo Municipal ligger i ett vackert hem i kolonial stil på Calle 57 och Ave de la playa, Varadero, Cuba.

3. En av de bästa sakerna man kan göra i Varadero Cuba är att simma i grottor. Det kalla mörka vattnet inne i Saturnogrottan är väldigt uppfriskande. Men man ska vara medveten om att det är en stunds promenad längs, ofta hala, stenstigar för att komma till grottmynningen.

4. Se till att lägga en timme på att promenera runt i Varahicacos ecologiska reservat (som ligger vid autopista sur). Det är en arkitektonisk skönhet. Här finns över 3000 år gamla gravar som påminner oss om att Kubas historia sträcker sig mycket längre tillbaka än när spanjorerna slog sig ner.

5. Xanadu är ett enormt pallats som är byggt av industrimannen och multimiljonären Irénée du Pont. Det är en byggnad i klassisk stil som passar in i landskapet och inte sticker ögonen. Vid Du Ponts död 1963 omvandlades Xanadu till en golfklubb, så nu för tiden kan man ta en runda innan man svalkar av sig i havet.

Semestertyper