08-748 00 15
Vardagar 09.00 - 17.00
Mauritius

Mauritius

Gott om sol, vita sandstränder och den varma indiska oceanen väntar på dig på din resa till Mauritius.

Mauritius är ett paradisö i den indiska oceanen och har många aktiviteter för sina besökare. I inlandet finns höga toppar, kompakta regnskogar och den imponerande nationalparken Black River Gorges. I parken finns vandringsleder, vattenfall och en fascinerande flora och fauna. 

Mauritius har en spännande blandning av kultur och historia lånad av Storbritannien, Frankrike, Indien och Kina, med ett stänk av Kreolsk kultur. Mauritius är smakfullt och fascinerande och erbjuder mycket mer än att bara solbada på de vackra stränderna och simma i det kristallklara turkosa vattnet. Vad mer skulle du kunna önska dig!

När du anländer Mauritius kommer du till den internationella flygplatsen Sir Seewoosagur Ramgoolam (MRU) och tar dig sedan därifrån till din resort. Du kanske väljer en resort på den östliga sidan där du kan se solen gå upp över havet. Om solnedgångar är mer din grej kan du välja ett boende på den västliga sidan av ön. Grand Baie är ett populärt val och andra exempel är Pointe aux Piments, resorten med det vackra namnet Flic en Flac, Bel Ombre, the Marine National Park på Turtle Bay, och Le Morne.  

All-inclusive på Mauritius
På de flesta hotell på Mauritius liknar inte all-inclusive konceptet det i Karibien. Även om du har köpt all-inclusive plan, är det som oftast ingår endast huvudbufférestaurangen, vill man äta på deras à la carte restauranger kostar det extra.

Undantaget är Inter Continental Hotel Mauritius. Här finns tre à la carte restauranger och en bufférestaurang . Hotellet erbjuder ett “dine around” koncept där gästerna på detta hotell som bokat halvpension, helpension eller all inclusive även kan njuta  av fina middagar på a la carte restaurangerna där det erbjuds en fast meny  utan extra kostnad.

Gratis Golf & Naturpark besök när ni bokar Tamarina Golf & Spa Hotel.
 

Din resa till Mauritius är bäst när ni bokar hos Deluxe Vacations.

 

Se alla Resmål

Populära Hotell

VI REKOMMENDERAR

Casuarina Resort & Spa

All Inclusive

En trevlig prisvärd all inclusive hotell med en vacker strand på Mauritius nordvästkusten. Bokar ni deluxerum på hotellet, bjuder vi på en 20 min massage (max 2 vuxna) 

Läs mer

Semestertyper

RESEINFORMATION - MAURITIUS

Det finns inget direktflyg till Mauritius. Du kan resa via London, Frankfurt eller Paris.

Valuta: Mauritius rupie (MUR) 
Tidsskillnad: + 3 tim
Flygtider: ca. 13 tim 
Visum: Krävs inte för EU-medborgare  
Nationaldryck: Öl & rom
Nationalrätt: Bol renverse 

Fakta

HuvudstadPort Louis
SpråkFrench, English, Mauritian Creole, Tamil, Bhojpuri, Urdu, Hakka, Hindi
Folkmängd1.300.000
Yta2,040km²
Turistinfo

VARFÖR BESÖKA MAURITIUS

  • Ägna sig åt vattensporter 
  • Titta på delfiner
  • Besök Chamarel Coloured Earth
  • Ta ett dopp i Grand Bassin
  • Tillbringa en dag på Port Louis
  • Njut av en guidad tur av Ile Aux Aigrettes