Kuba

Res till färgstarka Kuba!

En Kuba-resa ger dig en chans att fördjupa dig i Västindiens mest kända ö, dess fascinerande koloniala historia, stränder i världsklass liksom exklusiva hotellanläggningar.

Kuba är en ö full av kontraster. Det krävs inte mer än en promenad längs Havannas gator för att inse detta – pastellfärgade hus i västindisk stil kantas av kolonialistisk arkitektur liksom spanska conquistador-influerade byggnader, medan välbevarade 50-talsbilar rullar förbi. Havanna har oräkneliga byggnader som är UNESCO-listade, och detta av god anledning – staden har en rik historia som sträcker sig 400 år tillbaka i tiden. Det finns dessutom gott om renodlade semesterorter – såsom kuststäder likt Varadero och Guardalavaca. Här kan du njuta av solsken och ett behagligt klimat i princip året runt, på idylliskt vita sandstränderna.

Inåt landet finns den dramatiska bergskedjan Sierra Maestra i Parque Baconao, lummiga sluttningar i Valle de los Ingenios och Zapata-halvöns krokodilbebodda träsk. Under en lyxig semester på Kuba kommer du att kunna fördjupa dig i Kubas rika kultur som består
av ett fascinerande potpurri av afrikanska, franska, haitiska, jamaicanska och spanska influenser. Denna mångfald återspeglas dessutom i landets varierade mat, språk och musikstilar.

Havanna är Karibiens största och mest välkända stad, och har en rik historia. Huvudstaden är innästlad mellan välbevarade spanska fort från kolonialtiden, då Havanna var juvelen i Spaniens kolonialvälde i den Nya Världen. Väl inne i Havanna så kan du än idag njuta av genuina kullerstensgator som tar dig tillbaka till kolonialtiden, liksom anmärkningsvärda kyrkor och palats – många av vilka är öppna för allmänheten.

Ett klassiskt promenadstråk i staden är Paseo del Prado, och Plaze del Catedral har anor från 1700- och 1800-talet. Det finns dock gott om andra historiska tillbakablickar på Kuba – hotelldistriktet Vedado tar besökare tillbaka till 1950-talet, med sina välbevarade bilar och arkitektur. Den som snarare är intresserad av revolutionens Kuba kommer att glädjas över ett besök till Plaze de la Revolución, vilket är hjärtat i Fidel Castros Kuba.

Influenserna från Spanien är tydliga över hela ön. Förslagsvis så bör ni som överväger att åka till Kuba besöka Trinidad, en charmig ö som knappt har förändrats under de senaste århundradena. Dessutom finns det gott om pensionat och museer i Trinidad, vilka ofta är
konverterade herrgårdar från kolonialtiden. Därtill bör du se till att uppleva Kubas medryckande musik – det kommer garanterat vara svårt för dig att hålla fötterna i styr. Utöver detta så är Kuba en mycket säker och billig ö, vars största inkomstkälla är turismen. På så vis kan du känna dig säker var du än befinner dig på ön. Det är därtill mycket lätt att på egen hand bege sig från hotellet och utforska ön, liksom möta den genuint vänliga lokalbefolkningen. Unna dig en Kuba-semester redan idag!

Läs mer på turistbyrås webbsida: https://www.cubatravel.cu/en

Sång och musik på Kuba

Erbjudande

Upptäck det äkta Kuba!
Vår 14 nätters rundresa på Kuba ger dig möjligheten att upptäcka det äkta Kuba.

En resa med Deluxe Vacations innebär att du kan få se det riktiga Kuba. Vi hjälper dig att boka den perfekta resan till öns bedårande vita stränder, dess fascinerande kultur, brokiga historia och tropiska klimat. En rundresa på Kuba ger dig dessutom en varierad inblick i öns kultur. Ta del av allt från öns medryckande salsa, vänliga lokalbefolkning, ikoniska 50-talsbilar liksom det fantastiska kubanska köket.

En resa till Kuba är ett minne för livet. Vi har dessutom erfarenhet som sträcker sig tillbaka till 1998, så du kan vara säker på att vi kan hjälpa dig att skapa en oförglömlig semester. Vi hjälper dig att välja mellan frukost eller all inclusive-hotell på Kuba, liksom att planera och boka din rundresa.

» Mer information om erbjudande finns här >>

Regeringen på Kuba har beslutat att alla resande måste inneha ett medicinsk Försäkringsbevis, som täcker eventuella medicinska utgifter med täckning på Kuba.  Försäkringsbeviset måste vara på engelska. (du kan beställa det från ditt hemförsäkringsbolag) På begäran efter ankomst skall resenärer uppvisa detta Reseförsäkringskort som ska vara gällande den tid man vistas på Kuba.

GALLERY

POPULÄRA HOTELL

Grand Caribe Club Kawama

Grand Caribe Club Kawama

All-inclusive
Memories Varadero Resort

Memories Varadero Resort

All-inclusive
Blau Varadero Resort

Blau Varadero Resort

All-inclusive
Hotel Los Cactus

Hotel Los Cactus

All-inclusive
Hotel Fiesta Americana Punta Varadero

Hotel Fiesta Americana Punta Varadero

All-inclusive
Plaza Hotel Havanna

Plaza Hotel Havanna

Frukosthotell
Hotel Inglaterra Havanna

Hotel Inglaterra Havanna

Frukosthotell

RESEINFORMATION – KUBA

KLM & Air France flyger dagligen till Kuba.

Valuta: Cubansk Peso (CUC)
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 10 tim
Visum: Behövs köpas via oss
Nationaldryck: Rom. Cuba Libre
Nationalrätt: Plantain, ris och bönor

Du kan kombinera ett besök till Kuba med Jamaica.

HuvudstadHavanna
SpråkSpanska
Folkmängd11 167 000
Yta109 884 km2

SKÄL ATT BESÖKA KUBA

  • Mil efter mil av vita sandstränder.

  • Små undangömda städer med slående arkitektur.

  • Klarblått vatten och de bästa stränderna och cigarrerna i världen.

  • En blandning av spanska och afrikanska rötter, Kuba är den största, minst kommersialiserade och mest spännande ön i Västindien.

Vad säger våra kunder?

Vi vill bara tacka för att ni anordnade allt så bra i samband med vår tripp, Dubai, Kuredo :-) Vilken häftig stad, och vilken Ö :-) det kunde inte blivit bättre.

Denna resa kommer vi leva länge på :-) Allt blev verkligen SÅ bra. Ni hade verkligen anordnat så att allt flöt på med transfer etc, så ett stort tack :-)

Anna

Vi har nu kommit hem från vår fantastiska resa till Sri Lanka & Maldiverna! Vill framföra vårt varma tack att preciiiiis allt fungerat perfekt!
Det är så man vill ha det!
Hälsningar från nöjda resenärer!

Kerstin o Anders

Tack för en fantastiskt välordnad resa på Kuba! Underbara värdinnor/familjer på de Casas ni hade bokat, liksom guiderna i Havanna, Cienfuegos och Trinidad. Alla talade mycket bra engelska och hjälpte oss med våra funderingar.
HÄRLIGT LAND OCH FANTASTISKA INNEVÅNARE! Kommer gärna tillbaka, men då blir det mer tid i Havanna.

Vänliga hälsningar från två helnöjda resenärer

Brittinger och Karl Åke