Kuba

Resa till Kuba.

Kuba, resa till Kuba

En Kuba-resa ger dig en chans att fördjupa dig i Västindiens mest kända ö, dess fascinerande koloniala historia, stränder i världsklass liksom exklusiva hotellanläggningar.

Kuba är en ö full av kontraster. Det krävs inte mer än en promenad längs Havannas gator för att inse detta – pastellfärgade hus i västindisk stil kantas av kolonialistisk arkitektur liksom spanska conquistador-influerade byggnader, medan välbevarade 50-talsbilar rullar förbi. Havanna har oräkneliga byggnader som är UNESCO-listade, och detta av god anledning – staden har en rik historia som sträcker sig 400 år tillbaka i tiden. Det finns dessutom gott om renodlade semesterorter – såsom kuststäder likt Varadero och Guardalavaca. Här kan du njuta av solsken och ett behagligt klimat i princip året runt, på idylliskt vita sandstränderna.

Inåt landet finns den dramatiska bergskedjan Sierra Maestra i Parque Baconao, lummiga sluttningar i Valle de los Ingenios och Zapata-halvöns krokodilbebodda träsk. Under en lyxig semester på Kuba kommer du att kunna fördjupa dig i Kubas rika kultur som består
av ett fascinerande potpurri av afrikanska, franska, haitiska, jamaicanska och spanska influenser. Denna mångfald återspeglas dessutom i landets varierade mat, språk och musikstilar.

Havanna är Karibiens största och mest välkända stad, och har en rik historia. Huvudstaden är innästlad mellan välbevarade spanska fort från kolonialtiden, då Havanna var juvelen i Spaniens kolonialvälde i den Nya Världen. Väl inne i Havanna så kan du än idag njuta av genuina kullerstensgator som tar dig tillbaka till kolonialtiden, liksom anmärkningsvärda kyrkor och palats – många av vilka är öppna för allmänheten.

Ett klassiskt promenadstråk i staden är Paseo del Prado, och Plaze del Catedral har anor från 1700- och 1800-talet. Det finns dock gott om andra historiska tillbakablickar på Kuba – hotelldistriktet Vedado tar besökare tillbaka till 1950-talet, med sina välbevarade bilar och arkitektur. Den som snarare är intresserad av revolutionens Kuba kommer att glädjas över ett besök till Plaze de la Revolución, vilket är hjärtat i Fidel Castros Kuba.

Influenserna från Spanien är tydliga över hela ön. Förslagsvis så bör ni som överväger att åka till Kuba besöka Trinidad, en charmig ö som knappt har förändrats under de senaste århundradena. Dessutom finns det gott om pensionat och museer i Trinidad, vilka ofta är
konverterade herrgårdar från kolonialtiden. Därtill bör du se till att uppleva Kubas medryckande musik – det kommer garanterat vara svårt för dig att hålla fötterna i styr. Utöver detta så är Kuba en mycket säker och billig ö, vars största inkomstkälla är turismen. På så vis kan du känna dig säker var du än befinner dig på ön. Det är därtill mycket lätt att på egen hand bege sig från hotellet och utforska ön, liksom möta den genuint vänliga lokalbefolkningen. Unna dig en Kuba-semester redan idag!

INTRESSEANMÄLAN

Erbjudande

Upptäck det äkta Kuba!
Vår 14 nätters rundresa på Kuba ger dig möjligheten att upptäcka det äkta Kuba.

En resa med Deluxe Vacations innebär att du kan få se det riktiga Kuba. Vi hjälper dig att boka den perfekta resan till öns bedårande vita stränder, dess fascinerande kultur, brokiga historia och tropiska klimat. En rundresa på Kuba ger dig dessutom en varierad inblick i öns kultur. Ta del av allt från öns medryckande salsa, vänliga lokalbefolkning, ikoniska 50-talsbilar liksom det fantastiska kubanska köket.

En resa till Kuba är ett minne för livet. Vi har dessutom erfarenhet som sträcker sig tillbaka till 1998, så du kan vara säker på att vi kan hjälpa dig att skapa en oförglömlig semester. Vi hjälper dig att välja mellan frukost eller all inclusive-hotell på Kuba, liksom att planera och boka din rundresa.

» Mer information om erbjudande finns här >>

POPULÄRA HOTELL

Grand Caribe Club Kawama

All-inclusive

Memories Varadero Resort

All-inclusive

Blau Varadero Resort

All-inclusive

Hotel Los Cactus

All-inclusive

Hotel Fiesta Americana Punta Varadero

All-inclusive

Plaza Hotel Havanna

Frukosthotell

Hotel Inglaterra Havanna

Frukosthotell

RESEINFORMATION – KUBA

KLM & Air France flyger dagligen till Kuba.

Valuta: Cubansk Peso (CUC)
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 10 tim
Visum: Behövs köpas via oss
Nationaldryck: Rom. Cuba Libre
Nationalrätt: Plantain, ris och bönor

Du kan kombinera ett besök till Kuba med Jamaica.

[fusion_table]

Huvudstad Havanna
Språk Spanska
Folkmängd 11 167 000
Yta 109 884 km2

[/fusion_table]

Turistinfo

SKÄL ATT BESÖKA KUBA

  • Mil efter mil av vita sandstränder.

  • Små undangömda städer med slående arkitektur.

  • Klarblått vatten och de bästa stränderna och cigarrerna i världen.

  • En blandning av spanska och afrikanska rötter, Kuba är den största, minst kommersialiserade och mest spännande ön i Västindien.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Dubai & Mauritius

Efter 14 härliga dagar i paradiset är vi nu åter hemma.
Hotellet, stranden, vädret, maten och inte minst er service var toppen!
Helt fantastiskt att ha hela familjen samlad kring mig i värmen på min 50 års dag. Vi kommer att tala varmt om er!

Lisa med familj
Maldiverna

Hej, vi har precis kommit hem från en fantastisk semester på Maldiverna, Holiday Island Resort. Det här varit helt fantastiskt, underbart ställe som vi gärna återkommer till och allt har fungerat toppen! Jag ville bara säga TACK för en superbra resa från första kontakten med er till hemkomsten. Vi kommer varmt rekommendera er till vänner o bekanta och kommer själva boka nästa resa genom er. Sitter och kollar på NY/ Jamaica!

Juliet
 St: Lucia

Jag vill tacka Deluxe Vacations för att de hjälpte oss välja ett underbart ställe där vi kunde ha vårt bröllop och smekmånad! Det var helt obeskrivligt! Vi hade allt vi behövde för att känna oss speciella! Underbart klimat, natur och atmosfär! Ett värdigt minne för livet!

Ivana & Enis
Jamaica

En helt underbar och oförglömlig bröllopsresa. vackert väder och underbara människor. Vad mer kan man önska sig? Vi gifte oss verkligen i PARADISET och vi vill tacka Deluxe Vacations för deras varma och professionella service! Utan er hade det hela inte varit lika smidigt!

Tuva & Tommy
Kuba
Nyss hemkommen efter två veckor i Kuba vill jag tacka er för hjälpen med bra upplägg på resan. Jag har rest med mina två vuxna barn och upplägget med kultur, historia etc. i en  vecka och en vecka med sol, bad och chill, var perfekt! Allt har fungerat jättebra; transfer, boende, väldigt engagerade guider i alla tre städerna vi besökte och bra casas. Guiderna hade lite olika infallsvinklar i det de berättade: i Havanna var det mycket arkitektur, i Cienfuegos berättade vår guide mycket om människornas levnadsvillkor och i Trinidad blev det tre och en halv timme om Kubas historia, ända från 1400-talet fram till nutid. Efter denna innehållsrika vecka var det skönt med avkoppling i Varadero!

Särskilt tack för överraskningen Andrew! Pepe på Casa Pepe y Isabel i Cienfuegos,  överlämnade en flaska Havanna Club Anejo Anos och gratulerade vid frukosten den 14/2. Jag tror jag fick en kindkyss också!

Kämpar just nu med jet-lag men för övrigt är både jag och mina barn helnöjda med resan. kommer att rekommendera Deluxe vacations till mina vänner.
Marie med familj
Punta Cana

Vi var verkligen jättenöjda med hotellet! (Punta Cana Princess) Det var verkligen god mat som ni sa, några kilon gick man säkert upp…haha! Men vilken härlig värme! Här oroade jag mig för regnperioden, men jag tror det regnade 15 minuter sammanlagt på två veckor. Temperaturen låg på minst 30 grader varje dag! Tack för all hjälp med våra frågor!

Stefan och Viktoria
Curacao

Underbara Curacao är vår lilla pärla på jorden, loved it! Vi kommer tillbaks.

Sven & Gun
Aruba

Vill tacka er för allt som ni ordnat med inför våran resa och vårt vigsel på Aruba. Robert är en fantastisk person, trevlig och proffsig. Han såg till att vi fick det bröllop som vi ville ha – enkelt och naturligt. Middagen på Matthews restaurang var också precis så lättsam och trevlig som vi vill ha. Kan verkligen rekommendera både er och honom för andra.

Camilla

VARFÖR VÄLJA OSS?

Hos oss får du den resa du verkligen förtjänar. Vi kan våra resmål och lyssnar på dig för att ta fram resa du alltid drömt om. Vi svarar dig alltid snabbt på telefon och mail.

Prisförfrågan