Kuba2018-08-06T01:41:31+00:00

Kuba

Kuba glömmer du aldrig!

Kuba, resa till Kuba

Fördjupa dig i landets bleknande koloniala storhet, utsökta stränder och praktfulla anläggningar på en lyxig semester till Kuba.

En semester på Kuba innebär en upplevelse av kontraster; strosa runt bland de färgglada byggnader som utgör Havannas UNESCO-listade gamla stad och du kommer att se en 200 år gammal arkitektur influerad av conquistadorer som grundade staden på 1600-talet. På besök till kustorter som Varadero och Guardalavaca kommer du att ha kunna bada i solsken nästan året runt på de idylliska vita sandstränderna vid det inbjudande Karibiska havet.

Om du beger dig inåt landet kommer du hitta bergskedjan Sierra Maestra i Parque Baconao, krokodilbebodda träskmarker på Zapata-halvön och grönskande sluttningar i Valle de los Ingenios. Under en lyxig semester på Kuba kommer du att kunna fördjupa dig i Kubas rika kultur som består av afrikanska, franska, haitiska, jamaicanska och spanska influenser; en mångfald som återspeglas i landets mat, språk och musik.

Rundresa på Kuba? klicka här

Kubas museer och konstgallerier erbjuder fantastisk kolonial konst och arkitektur. Revolutionens konst  är slående  men det är de gamla palatsen, kyrkorna och kullerstensgatorna som främst lockar besökare. Havana är omgivet av imponerande spanska koloniala fort, de flesta av dem väl bevarade och öppna för allmänheten.

Havanna är den största och mest anmärkningsvärda staden i Karibien. Plaza de la Catedral går tillbaka till 17: e och 18-talen, medan Paseo del Prado är en klassiskt 19 hundra tals spanskt promenadstråk. I hotell distriktet Vedado  är det en känsla av 1950-talet om igen. Plaza de la Revolución är hjärtat i Fidel Castros Kuba.

Bortsett från Havanna  lämnade Spanjorerna en rad charmiga koloniala städer runt om på ön. En av dessa som en fantastisk  juvel är Trinidad, oförändrad i över ett sekel. Många av Trinidads ståtliga koloniala herrgårdar har omvandlats till pensionat eller museer och musiken på stadens musikklubbar kommer göra att du får svårt att hålla dina fötter still.

Kuba är en av de säkraste platserna i världen att besöka och här är billigt för att vara i Karibien. Turismen är Kubas största inkomstkälla och utländska besökare är noggrant skyddade från allt ont. Den erfarna resenären kommer att finna det lätt att ge sig ut på upptäcktsfärd utanför hotellen, och det kubanska folket är uppriktigt vänliga. Ett besök på denna charmiga ö  och man inser det!

INTRESSEANMÄLAN

ERBJUDANDE

Upptäck ett äkta Kuba!

Tropiskt klimat, vita stränder, intressant kultur och en brokig historia – det är Kuba. En rundresa är en storslagen upplevelse. Möt de vänliga kubanerna, den medryckande salsan, 50-talsbilarna och det kubanska köket med sina tropiska influenser – en resa att minnas så länge du lever. Vi har besökt våra resmål flera gånger sen 1998. Därför kan vi hjälpa dig att skapa en oförglömlig semester.
Vi hjälper dig att både planera och boka din rundresa på Kuba.

Vår 14 nätters rundresa på Kuba ger dig möjligheten att upptäcka det äkta Kuba.

Mer information om erbjudande finns här >>

POPULÄRA HOTELL

Grand Caribe Club Kawama

All-inclusive

Memories Varadero Resort

All-inclusive

Blau Varadero Resort

All-inclusive

Hotel Los Cactus

All-inclusive

Hotel Fiesta Americana Punta Varadero

All-inclusive

Plaza Hotel Havanna

Frukosthotell

Hotel Inglaterra Havanna

Frukosthotell

RESEINFORMATION – KUBA

KLM & Air France flyger dagligen till Kuba.

Valuta: Cubansk Peso (CUC)
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 10 tim
Visum: Behövs köpas via oss
Nationaldryck: Rom. Cuba Libre
Nationalrätt: Plantain, ris och bönor

Du kan kombinera ett besök till Kuba med Jamaica.

Huvudstad Havanna
Språk Spanska
Folkmängd 11 167 000
Yta 109 884 km2
Turistinfo

VARFÖR BESÖKA ARUBA?

  • Mil efter mil av vita sandstränder.

  • Små undangömda städer med slående arkitektur.

  • Klarblå vatten och de bästa cigarrerna i världen.

  • En blandning av spanska och afrikanska rötter, Kuba är den största, minst kommersialiserade och mest spännande ön i Västindien.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Dubai & Mauritius

Efter 14 härliga dagar i paradiset är vi nu åter hemma.
Hotellet, stranden, vädret, maten och inte minst er service var toppen!
Helt fantastiskt att ha hela familjen samlad kring mig i värmen på min 50 års dag. Vi kommer att tala varmt om er!

Lisa med familj
Maldiverna

Tack! Nu är vi hemma igen efter en fantastisk resa. Hela rese arrangemanget överträffade våra förväntningar!  Nu ska vi leva på minnena av denna fina resa- till hjälp har vi minst 200 foton. Vi kommer att höra av oss till er igen när vi ska ut och resa nästa gång, återigen tack!

Torgny & Anna-Karin
 St: Lucia

Jag vill tacka Deluxe Vacations för att de hjälpte oss välja ett underbart ställe där vi kunde ha vårt bröllop och smekmånad! Det var helt obeskrivligt! Vi hade allt vi behövde för att känna oss speciella! Underbart klimat, natur och atmosfär! Ett värdigt minne för livet!

Ivana & Enis
Jamaica

En helt underbar och oförglömlig bröllopsresa. vackert väder och underbara människor. Vad mer kan man önska sig? Vi gifte oss verkligen i PARADISET och vi vill tacka Deluxe Vacations för deras varma och professionella service! Utan er hade det hela inte varit lika smidigt!

Tuva & Tommy
Kuba

Har precis kommit hem därifrån. Den mest spännande resan jag någonsin gjort. Det vill jag tacka Deluxe Vacation för att Ni planerade och bokade allt så bra. Vi är särskilt nöjda med värdfamiljerna och killarna som körde oss runt. Stort tack, vi hör av oss så snart det blir dags för nästa resa.

Siv med familj
Punta Cana

Vi var verkligen jättenöjda med hotellet! (Punta Cana Princess) Det var verkligen god mat som ni sa, några kilon gick man säkert upp…haha! Men vilken härlig värme! Här oroade jag mig för regnperioden, men jag tror det regnade 15 minuter sammanlagt på två veckor. Temperaturen låg på minst 30 grader varje dag! Tack för all hjälp med våra frågor!

Stefan och Viktoria
Curacao

Underbara Curacao är vår lilla pärla på jorden, loved it! Vi kommer tillbaks.

Sven & Gun

VARFÖR VÄLJA OSS?

Våra kunder föredrar att resa med oss därför att vi kan vår resmål och har tid att lyssna & kan ta fram den resa de önskar. Utöver detta svarar vi alltid snabbt på telefon & mail.