fbpx
Hem / Resmål / St Lucia
St Lucia2018-12-04T11:08:16+00:00

St Lucia

St Lucia: det perfekta resmålet för romantik, föryngring eller äventyr.

St Lucia, resa till St Lucia

Åk till St. Lucia så förstår du varför ön brukar kallas Västindiens pärla – och varför Frankrike och England under nästan två århundraden kämpade om ön.

Det franska arvet finns fortfarande i öns egen dialekt, i de många galliska ortnamnen och maten. St. Lucia, med sina lummiga toppar som reser sig ur havet mellan St. Vincent och Martinique, lockar soldyrkarna – många av dem är nygifta par på smekmånad. Den här oförstörda ön gör ingen besviken. St. Lucia är tillräckligt stor för att bjuda på storslagna kontraster och tillräckligt litet för att ge den lugn och ro som många turister söker.

Ön har på senare tid specialiserat sig på all-inclusive-anläggningar på stränderna. Dessa hotell ligger framför allt på nordkusten med oemotståndliga stränder, magnifika solnedgångar och ett stort utbud av sportaktiviteter, nattliv och underhållning.

Men när du har känt sanden mellan tårna och simmat i det varma turkosa vattnet – varför inte ägna lite tid åt resten av ön? Frågan är om du kan lämna St. Lucia – från en av öns två internationella flygplatser – utan att ha sett ”the Pitons”, de imponerande tvillingvulkantopparna som har blivit öns landmärke?

INTRESSEANMÄLAN

POPULÄRA HOTELL

Sandals Grand St Lucia

All-inclusive

Sandals Halcyon Beach

All-inclusive

Bay Garden Beach Resort

Frukosthotell

RESEINFORMATION – ST. LUCIA

Det finns inget direktflyg till St Lucia. Du kan resa via London, Frankfurt eller Miami.

Valuta: Eastern Caribbean dollar
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 8 tim från London
Visum: Krävs inte för EU-medborgare
Nationaldryck: Rom
Nationalrätt: Salt fisk och bananer

Du kan kombinera ett besök till St. Lucia med Barbados eller Miami.

Huvudstad Castries
Språk Engelska
Folkmängd 173 800
Yta 617 km2
Turistinfo

SKÄL ATT BESÖKA ST. LUCIA

  • Magnifika, grönskande landskap gör St Lucia till en av de vackraste karibiska öarna.

  • Ett populärt resmål för smekmånad – St Lucia har en mängd romantiska tillhåll.

  • Hotell från all inclusive-kurorter och en lyxig tillflyktsort inklämd mellan ett berg och stranden, till gäststugor.

  • Artister och fans kommer från hela världen för den årliga musikfestivalen.

  • De vänliga öborna älskar att dela sin ö och sitt kulturarv med besökare.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Dubai & Mauritius

Efter 14 härliga dagar i paradiset är vi nu åter hemma.
Hotellet, stranden, vädret, maten och inte minst er service var toppen!
Helt fantastiskt att ha hela familjen samlad kring mig i värmen på min 50 års dag. Vi kommer att tala varmt om er!

Lisa med familj
Maldiverna

Hej, vi har precis kommit hem från en fantastisk semester på Maldiverna, Holiday Island Resort. Det här varit helt fantastiskt, underbart ställe som vi gärna återkommer till och allt har fungerat toppen! Jag ville bara säga TACK för en superbra resa från första kontakten med er till hemkomsten. Vi kommer varmt rekommendera er till vänner o bekanta och kommer själva boka nästa resa genom er. Sitter och kollar på NY/ Jamaica!

Juliet
 St: Lucia

Jag vill tacka Deluxe Vacations för att de hjälpte oss välja ett underbart ställe där vi kunde ha vårt bröllop och smekmånad! Det var helt obeskrivligt! Vi hade allt vi behövde för att känna oss speciella! Underbart klimat, natur och atmosfär! Ett värdigt minne för livet!

Ivana & Enis
Jamaica

En helt underbar och oförglömlig bröllopsresa. vackert väder och underbara människor. Vad mer kan man önska sig? Vi gifte oss verkligen i PARADISET och vi vill tacka Deluxe Vacations för deras varma och professionella service! Utan er hade det hela inte varit lika smidigt!

Tuva & Tommy
Kuba

Har precis kommit hem därifrån. Den mest spännande resan jag någonsin gjort. Det vill jag tacka Deluxe Vacation för att Ni planerade och bokade allt så bra. Vi är särskilt nöjda med värdfamiljerna och killarna som körde oss runt. Stort tack, vi hör av oss så snart det blir dags för nästa resa.

Siv med familj
Punta Cana

Vi var verkligen jättenöjda med hotellet! (Punta Cana Princess) Det var verkligen god mat som ni sa, några kilon gick man säkert upp…haha! Men vilken härlig värme! Här oroade jag mig för regnperioden, men jag tror det regnade 15 minuter sammanlagt på två veckor. Temperaturen låg på minst 30 grader varje dag! Tack för all hjälp med våra frågor!

Stefan och Viktoria
Curacao

Underbara Curacao är vår lilla pärla på jorden, loved it! Vi kommer tillbaks.

Sven & Gun
Aruba

Vill tacka er för allt som ni ordnat med inför våran resa och vårt vigsel på Aruba. Robert är en fantastisk person, trevlig och proffsig. Han såg till att vi fick det bröllop som vi ville ha – enkelt och naturligt. Middagen på Matthews restaurang var också precis så lättsam och trevlig som vi vill ha. Kan verkligen rekommendera både er och honom för andra.

Camilla

VARFÖR VÄLJA OSS?

Hos oss får du den resa du verkligen förtjänar. Vi kan våra resmål och lyssnar på dig för att ta fram resa du alltid drömt om. Vi svarar dig alltid snabbt på telefon och mail.