Turks & Caicos2018-08-06T01:46:17+00:00

Turks & Caicos

Turks & Caicos: stränder, stränder, stränder.

Turks och Caicos, resa till Turks och Caicos

Turks och Caicos är den ostörd delen av Karibien.

Turks & Caicos består av 40 öar, de flesta är inte exploaterade men alla skryter med milsvida vita stränder och fantastisk dykning. På en del av öarna finns hotell och gourmetrestauranger. En stor del av nöjet här är att beskåda den fantastiska undervattensvärlden utanför Turks och längs West Caicos och Provo. Sportfiske är också en stor sport internationellt sett då mangroveträskens salta vatten bjuder in till ett utmärkt fiskliv.

Providenciales (känd som Provo) är navet för turismen. Öns krona på verket är Grace Bay, en flera mil lång sträcka av sammetslen sand. Också Provo är väl värt ett besök, särskilt för fågelskådare. Här kan man njuta av naturen bland insjöar där vita hägrar och rosa flamingos häckar.

INTRESSEANMÄLAN

POPULÄRA HOTELL

The Sands at Grace Bay

Frukosthotell

RESEINFORMATION – TURKS & CAICOS

Det finns inget direktflyg till Turks & Caicos. Man reser via Miami.

Valuta: US dollar
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 2 tim från Mimai
Visum: Krävs inte för EU-medborgare
Nationaldryck: Rom
Nationalrätt: Conch

Du kan kombinera ett besök till Turks & Caicos med Miami.

Huvudstad Cockburn Town
Språk Engelska
Folkmängd 33 100
Yta 616 km2
Turistinfo

VARFÖR BESÖKA TURKS & CAICOS?

  • Den mjuka, pudervita sanden med Grace Bays kristallklara vatten verkar fortsätta så långt ögat kan se.

  • Världens tredje största korallrev-system är en undervattensdröm.

  • Vattensporter i toppklass – parasegling, åka bananbåt, segla en Hobie Cat, ta ut en kajak eller paddleboard, eller lär dig att vindsurfa.

  • Många barer och restauranger på stranden att välja mellan.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Dubai & Mauritius

Efter 14 härliga dagar i paradiset är vi nu åter hemma.
Hotellet, stranden, vädret, maten och inte minst er service var toppen!
Helt fantastiskt att ha hela familjen samlad kring mig i värmen på min 50 års dag. Vi kommer att tala varmt om er!

Lisa med familj
Maldiverna

Tack! Nu är vi hemma igen efter en fantastisk resa. Hela rese arrangemanget överträffade våra förväntningar!  Nu ska vi leva på minnena av denna fina resa- till hjälp har vi minst 200 foton. Vi kommer att höra av oss till er igen när vi ska ut och resa nästa gång, återigen tack!

Torgny & Anna-Karin
 St: Lucia

Jag vill tacka Deluxe Vacations för att de hjälpte oss välja ett underbart ställe där vi kunde ha vårt bröllop och smekmånad! Det var helt obeskrivligt! Vi hade allt vi behövde för att känna oss speciella! Underbart klimat, natur och atmosfär! Ett värdigt minne för livet!

Ivana & Enis
Jamaica

En helt underbar och oförglömlig bröllopsresa. vackert väder och underbara människor. Vad mer kan man önska sig? Vi gifte oss verkligen i PARADISET och vi vill tacka Deluxe Vacations för deras varma och professionella service! Utan er hade det hela inte varit lika smidigt!

Tuva & Tommy
Kuba

Har precis kommit hem därifrån. Den mest spännande resan jag någonsin gjort. Det vill jag tacka Deluxe Vacation för att Ni planerade och bokade allt så bra. Vi är särskilt nöjda med värdfamiljerna och killarna som körde oss runt. Stort tack, vi hör av oss så snart det blir dags för nästa resa.

Siv med familj
Punta Cana

Vi var verkligen jättenöjda med hotellet! (Punta Cana Princess) Det var verkligen god mat som ni sa, några kilon gick man säkert upp…haha! Men vilken härlig värme! Här oroade jag mig för regnperioden, men jag tror det regnade 15 minuter sammanlagt på två veckor. Temperaturen låg på minst 30 grader varje dag! Tack för all hjälp med våra frågor!

Stefan och Viktoria
Curacao

Underbara Curacao är vår lilla pärla på jorden, loved it! Vi kommer tillbaks.

Sven & Gun

VARFÖR VÄLJA OSS?

Våra kunder föredrar att resa med oss därför att vi kan vår resmål och har tid att lyssna & kan ta fram den resa de önskar. Utöver detta svarar vi alltid snabbt på telefon & mail.