Sri Lanka

Res till Sri Lanka!

Sri Lanka är en paradisö som beskrivs som “The Pearl in the Indian Ocean”. 

En Sri Lanka-resa är ett minne som du sent kommer att glömma. Upplev själv den Indiska oceanens pärla, dess gyllenvita stränder och behagliga klimat genom en resa från Deluxe Vacations.

Sri Lanka – före detta Ceylon – ligger sydost om Indien, och är ett fascinerande land och ö. Klimatet på ön är bördigt och tropiskt, djurlivet är rikt och intressant, och kulturen är mångsidig. Den som vill koppla av med en ö-semester kommer kunna njuta av mjuka stränder med palmer som vaggar harmoniskt vid strandkanten, medan de som vill uppleva öns natur kan besöka Sri Lankas världskända teodlingar, dramatiska berg och regnskogar, liksom den välkända nationalparken Yala – som är komplett med både elefanter och leoparder. En resa till Sri Lanka är perfekt både för den som söker en intressant fjärran kultur att lära sig mer om, liksom den som vill ta det lugnt i solen.

Öns rika djurliv sträcker sig dock bortom dessa exotiska däggdjur. Sri Lanka har även en stort utbud av färgglada fjärilar och sällsynta fåglar. Därtill ligger vackra buddhistiska tempel strödda över ön, och det finns gott om heliga reliker i nationen. Den som har bra koll på sina Sri Lanka-fakta kommer veta att man med fördel bör besöka orten Kandy, som är hem till Dalada Maligava – templet för Buddhas tand. En rundresa på Sri Lanka låter dig uppleva denna mångfacetterade ö från alla sina olika sidor.

Läs mer på turistbyrås webbsida:  https://www.srilanka.travel/

INTRESSEANMÄLAN
Kvinna dricker kall juice i solstol på stranden

Erbjudande

Kombinera Maldiverna & Sri Lanka.
12 nätter halvpension. 5 på Maldiverna & 7 på Sri Lanka med flyg, flygskatt & transfers.

Upplev det bästa av asiatiska paradisöar genom en resa som går både till Maldiverna och Sri Lanka. Medan Maldiverna erbjuder orörda stränder och en ö som är perfekt för avkoppling, bad och sol så kommer Sri Lanka med en rik kulturell historia. Besök teplantage, nationalparker, åk på safari och spendera dagar på vackra gyllene stränder.

Vi på Deluxe Vacations har gedigen erfarenhet av våra resmål som sträcker sig tillbaka till 1998. Vi står till ditt förfogande för att hitta ett bra vanligt eller all inclusive-hotell.  Därtill hjälper vi dig att planera och boka din resa till Maldiverna och Sri Lanka – vad väntar du på?

» Mer information om erbjudande finns här >>

POPULÄRA HOTELL

Pandanus Beach Hotel & Spa

Pandanus Beach Hotel & Spa

Halvpension
Centara Ceysands Resort & Spa

Centara Ceysands Resort & Spa

Halvpension
Eden Resort & Spa

Eden Resort & Spa

Halvpension

RESEINFORMATION – SRI LANKA

Det finns inget direktflyg till Sri Lanka. Du kan resa via Abu Dabhi, Dubai eller London.

Valuta: Lankesisk rupie
Tidsskillnad: + 5 1/2 tim
Flygtider: ca. 11 tim från London
Visum: Behövs. Köpas online.
Nationaldryck: Te och Toddy & Arrack
Nationalrätt: Kottu & Hoppers

Du kan kombinera ett besök till Sri Lanka med Maldiverna eller Dubai.

[fusion_table]

Huvudstad Colombo
Språk Engelska
Folkmängd 19 886 000
Yta 65 610 km2

[/fusion_table]

Turistinfo

VARFÖR BESÖKA SRI LANKA?

  • Vilda elefanter lunkar omkring och den största koncentrationen av leoparder i världen.

  • Buddhastatyer, grottmålningar och mer.

  • Teets hemstad. Se grönskande teplantager. Prova “svart te”.

  • Upplev Sigiriya – ett övergivet palats på toppen av ett gigantiskt svävande stenblock.

Vad säger våra kunder?

Vi vill bara tacka för att ni anordnade allt så bra i samband med vår tripp, Dubai, Kuredo :-) Vilken häftig stad, och vilken Ö :-) det kunde inte blivit bättre.

Denna resa kommer vi leva länge på :-) Allt blev verkligen SÅ bra. Ni hade verkligen anordnat så att allt flöt på med transfer etc, så ett stort tack :-)

Anna

Vi har nu kommit hem från vår fantastiska resa till Sri Lanka & Maldiverna! Vill framföra vårt varma tack att preciiiiis allt fungerat perfekt!
Det är så man vill ha det!
Hälsningar från nöjda resenärer!

Kerstin o Anders

Tack för en fantastiskt välordnad resa på Kuba! Underbara värdinnor/familjer på de Casas ni hade bokat, liksom guiderna i Havanna, Cienfuegos och Trinidad. Alla talade mycket bra engelska och hjälpte oss med våra funderingar.
HÄRLIGT LAND OCH FANTASTISKA INNEVÅNARE! Kommer gärna tillbaka, men då blir det mer tid i Havanna.

Vänliga hälsningar från två helnöjda resenärer

Brittinger och Karl Åke
Intresseanmälan